Hozzávalòk:
200 g hokkaidó
4 tojás
200 g puha vaj
150 g cukor
1 csomag vaniliáscukor
225 g liszt
1 csipet só
50 g kukoricakeményítő
100 g darált mandula
1 csomag sütőpor
A hokkaidó azért jó, mert nem kell kinlódni a hámozással, azonkívűl gyönyörű narancssárga színe van és finom. Én ezúttal nem azt használtam, úgyhogy hámoztam s utánna reszeltem. 4 tojást szétválasztunk, úgyértve fehérjét a sárgájától, a sárgákat a cukorral illetve vaniliáscukorral habosra keverjük, hoztáaadjuk a puha vajat. Lisztet, mandulalisztet, kukoricakeményítőt, sütőport külön elkeverjük. A fehérjéket a sóval habbá verjük. Felváltva adagoljuk a lisztkeveréket és a reszelt sütőtököt a tojásos-cukros-vajas masszához. Az utolsó adag liszttel egyszerre hozzákeverjük a tojásfehérjét is.
Ez az alaprecept.
Ezt én ezúttal kétfelé osztottam és az egyik felébe aszalt cranberryt kevertem. 100 g -ot kb. Kiválasztottam két kisebb sütőformát – kuglóf illetve kenyérsütő forma – kivajaztam, kiliszteztem és 160 fokon kb. 40 percig sütöttem.
A kuglófot narancsszínűre színezett ganache-al díszítettem a másikat olvasztott fehér és keserűcsokival.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: