Ha ősz, akkor sütőtök – alaprecept

Hozzávalòk:

200 g hokkaidó

4 tojás

200 g puha vaj

150 g cukor

1 csomag vaniliáscukor

225 g liszt

1 csipet só

50 g kukoricakeményítő

100 g darált mandula

1 csomag sütőpor

A hokkaidó azért jó, mert nem kell kinlódni a hámozással, azonkívűl gyönyörű narancssárga színe van és finom. Én ezúttal nem azt használtam, úgyhogy hámoztam s utánna reszeltem. 4 tojást szétválasztunk, úgyértve fehérjét a sárgájától, a sárgákat a cukorral illetve vaniliáscukorral  habosra keverjük, hoztáaadjuk a puha vajat. Lisztet, mandulalisztet, kukoricakeményítőt, sütőport külön elkeverjük. A fehérjéket a sóval habbá verjük. Felváltva adagoljuk a lisztkeveréket és a reszelt sütőtököt a tojásos-cukros-vajas masszához. Az utolsó adag liszttel egyszerre hozzákeverjük a tojásfehérjét is. 

Ez az alaprecept.

Ezt én ezúttal kétfelé osztottam és az egyik felébe aszalt cranberryt kevertem. 100 g -ot kb. Kiválasztottam két kisebb sütőformát – kuglóf illetve kenyérsütő forma – kivajaztam, kiliszteztem és 160 fokon kb. 40 percig sütöttem. 

A kuglófot narancsszínűre színezett ganache-al díszítettem a másikat olvasztott fehér és keserűcsokival.

Tovább a blogra »